søndag 23. mai 2010

Salatbaguetter

I dag var det salat på menyen, og når man har fridag kan man jo bake noen gode baguetter å ha ved siden av. Jeg må innrømme at det i marieheimen har vært smått med bakst og kreativ matlaging og bakst de siste 17 ukene. Mor sjøl har nemlig gått inn i den tilstanden som kalles dødssliten. Fortsatt soves det flere timer hver dag, men sakte men sikker kan jeg kjenne at litt energi begynner å finne veien til kroppen min. Og i dag ble den brukt på baguetter.

Jeg var litt dårlig på å beregne, så det som skulle 16 små baguetter ble ti litt i overkant store. Så dagens stalltips er å ta seg bryet med å beregne deigen bedre.




Salatbaguetter

50 g gjær
4 dl vann
1 ts salt
4 ss smør
400 g hvetemel
200 g grovt mel
en håndfull firkorn og litt solsikkefrø
litt krydder eller hvitløk fra kvern


Lages som vanlig gjærdeig. Forhev i 30 min. Elt deigen og form 16 små baguetter. trukk dem flate og etterhev. Pensle med melk og strø på frø, mel eller det du vil pynte med. Steikes i 10-12 min på 200 grader.
Smaker veldig godt til salat når de er helt ferske og smøret smelter på dem.



Kanskje dette var en ide til neste klubb?

4 kommentarer:

  1. nam nam! skal prøve neste gang jeg setter brøddeig, lage store rundstykker eller baguetter istede

    SvarSlett
  2. Dei såg gode ute. Ka for ein salat laga du? eg har vore på piknikk med kylling og pasta salat i dag.

    SvarSlett
  3. 3.Heia !
    Disse så gode ut,oppskrift spart
    Ha en fin kveld!

    Klem
    U9

    SvarSlett
  4. Glede meg til klubb, de så gode ut.

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.