søndag 18. desember 2011

18. desember: Søt søndag

For flere år tilbake fant jeg oppskriften på de deiligste fløtekarameller. De smaker omtrent som Smørbukk og er seige. Perfekte.

Lyst til å lage? Her kommer oppskrifta.

FLØTEKARAMELLER

3 dl kremfløte
250 g sukker
100 g lys sirup
50 g smør



Bland alle ingrediensene i en tykkbunnt kjele og kok opp.



Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge som mysost og er tykk som grøt. Dette tar 30-60 min avhengig av grytas størrelse.

Rør av og til. Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger.

Hell den flytende karamellmassen i en bakepapirkledd form, og la den avkjøles til romtemperatur.



Del den deretter opp i passende firkanter.


Oppbevares kjølig i lufttett boks. Gjerne ett sted som du glemmer ut slik at de varer helt til jul. Disse er nemlig av den farlige sorten.


I tillegg til karameller har vi laget delfiakake og hjemmelaget marsipan dyppet i sjokolade. Søt overdose. Vidunderlig deilig!

11 kommentarer:

  1. Å, karameller er så godt! Kanskje jeg skal prøve meg på denne varianten i år? De så gode ut!

    SvarSlett
  2. ..mmmmm..farlig godt, ikke lett å bare ta en av slike.. ;-)

    SvarSlett
  3. *strekker meg etter smørbukkskålen jeg egentlig hadde glemt*

    SvarSlett
  4. De så fantastiske ut, takk for oppskrift:) Må karamellene pakkes inn, eller kan de ligge som på bildet uten å klistre seg sammen? God jul til deg og dine:) Hilsen Silje.

    SvarSlett
  5. Silje: så lenge de ligger i kjøleskapet er de lette å Fp fra hverandre.

    SvarSlett
  6. å fy filler, de så jammen gode ut!
    elsker karameller.
    dessverre får jeg ikke tid til å lage disse før jul, men januar ser ganske ledig ut:)takk!

    SvarSlett
  7. Ok. Da tester jeg oppskriften din på karameller. De så deilige ut!

    SvarSlett
  8. Jeg har stooore planer om å lage karameller, eller konfekt av noe slag, i morgen - og det kan GODT hende jeg prøver denne oppskrifta ja :)) Vi får se, vi får se :)) Gjerne legg ut andre oppskrifter på godis som du har prøvd også, så kan jeg vurdere det :)) PS: Ikke med marsipan i nei :)

    SvarSlett
  9. Desse laga eg for nokre år sidan, og no står karamellmassen og putrar på komfyren igjen. Takk for at du minte meg på oppskrifta! :)

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.