onsdag 15. mai 2013

Dagen før dagen før dagen

I skrivende stund står strykejernet i kontakten, skjortene henger klare og mannen er ute for å kjøpe Stiff. Stivede bunadskjorter er kveldsyssel i mange hjem i kveld, tror jeg.

Tidligere i dag laget jeg syttendemaikaka klar og den er nå på vei i fryseren. Verdens letteste kake. Her ser du fjorårets kake.


Trenger du en enkel kake er dette kaka.

Dypfryst sjokoladekake 

4 egg 
2 dl. sukker 
200 gr. smør 
200 gr. sjokolade 
1 vaniljestang (kun frøene)/ 2 ts. v.sukker 
½ dl. mel 
1 ½ ts. bakepulver 

Pisk egg og sukker lett sammen og smelt smør og sjololade. Skrap ut frøene fra v.stangen og bland alt sammen. Stek 175 grader i 14 min. (24 cm. springform). 

Frys 5 timer før servering. Serveres med is, friske bær eller smågodt. Ja, alt blir godt til denne kaka.

NB: Kaka kan fint bakes med glutenfritt mel. Jeg gjør ofte det og den blir helt lik originalen og smaker like godt.

I morgen gjenstår bjørkeplukking, litt matlaging, orden i rekkene og litt til før dagen er der med tog, kos på skolen og små og store venner på lunsj.

Ha en fin 17. mai!


4 kommentarer:

  1. Flott dekket og lekker kake:))
    Ha en flott feiring ♡

    SvarSlett
  2. Så flott dekka og lekker kake:)ønsker deg ei fin feiring❤klem fra Lillian

    SvarSlett
  3. Ønsker deg og dine en super 17.mai! Får dere regn?

    SvarSlett
  4. Høres ut som en god kake, så fint at du deler oppskriften:-) Håper dere har hatt en flott 17. mai feiring:-) God helg! Hilsen fra Marianne

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.