lørdag 6. august 2011

Ups-vi-har-fått-besøk-eller-skal-bort-kake-i-en-fei

Da vi var på svigers landsted forrige helg og hadde invitert oss selv til Lappesola som var i sitt sommerhus fant vi ut at vi måtte jo ha med noe. Vi ble invitert (etter å ha invitert oss selv) på risengrynsgrøt og ertesuppe (ikke i samme gryte, heldigvis, og den ertesuppa var nydelig) og tenkte at en kjipp-kjapp-kake med bær og sjokolade måtte gjøre susen. Kaka er egentlig mappimøffinsmamma-muffinsene som jeg har laget tidligere. Bare i kakeform. Men jeg tar nå en reprise, jeg.
 

 
Kake i en fart (omtrent 40 min fra du begynner til den er ferdigstekt)
 
125 g mykt smør (jeg skjærer kjølskapskaldt smør med ostehøvel og det går så det suser.
100 g brunt råsukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
5 ss melk
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
125 g bær (det du har i hagen eller i fryseren)
70 g melkesjokoladesjokolade

1. Rør smør og sukker hvitt.

2. Bland egg, vaniljesukker og melk i en liten bolle.

3. Ha bakepulveret i melet og bland vekselvis mel og eggeblanding i sukker/smør.

4. Hakk sjokoladen og bland den og bringebærene i røra.

5. Ha røra i kakeform. (jeg tror det var 22 cm jeg brukte)

6. Steikes i 20-25 min på 190 grader.

7. Avkjøles på rist. Sikt over melis.
 
 
Det var utrolig hyggelig å være gjester hos Lappesola og familien og jeg ble retrovarm av å se det flotte teltet som barna sov i. Ikke årets modell, men dog så sjarmerende.
 
 
 

4 kommentarer:

  1. nammmm, hvis eg tålte melk og hvete så ja! da hadde eg prøvd. men å se er også godt:)
    klem

    SvarSlett
  2. Takk for tips, avogtil må det bare gå fort!!!
    God søndag!

    SvarSlett
  3. Takk for koselig besøk. Kaka var knallgod, og må absolutt prøves.
    Håper dere kommer snart igjen.

    Sol

    SvarSlett
  4. I grunnen ganske identisk med det teltet eg sov 80% av alle sumarnetter i frå 1979-83.

    SvarSlett

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.