Vi har endelig fått tømt epletreet vårt og det ble to fulle metalkurver denne gangen. Veldig bra. Og mange av eplene har gått rett i magen,, men det er liksom begrenset hvor mange man kan spise på kort tid. Så da er det godt å ha en hurtigoppskrift på eplesyltetøy.
2 kg epler
2,5 dl vann
150 g brunt sukker
Skrell og del eplene i terningbiter. Kok opp i vann og sukker og la koke i 25 min. Ta stavmisker og mos en del av eplene, men la det være biter igjen. Avkjøl og ha på glass.
Smaker deilig med et dryss av kanel.
Og epler er til for å deles. Og gjerne med storesøster.
Hei Bente:-) kjempe koslig blogg du har:-)
SvarSlettMå bare spørre deg kor du har fått kjøpt de syltetøyglassene? Eg og har laget eplemos idag men hadde ikkje såå fine glass å ha det på;-(
Ha en fin høst!
Hilsen Line( tidligere kollega på Rimi)
Det så utrolig godt ut. Jeg digger epletrær, men såntno vokser ikke her. jeg var nettopp i Nordland, da måtte jeg stoppe ved et epletre, bare for å hvile blikket, og nyte synet.
SvarSlettSirkus
Så deiligt! Savner epletrærne mine, å gleder meg til de nye fåt litt str slik at jeg kan sanke epler og lage syltetøy, pai og masse eplekake til å ha på lur i fryseren!
SvarSlettNorske epler er det beste !! :)
Klem Silje
Den som hadde et epletre... Herlige stemningsfulle bilder!
SvarSlettKlem
Line: syltetøyglasset er kjøpt med syltetøy i på Lidl i Frankrike. ;-)
SvarSlettTror jeg nå er nødt til å gjøre alvor av truslene om å plante frukttrær i hagen til våren.
SvarSlettKoselige bilder, Marie :-)
Koselig blogg du har!
SvarSlettHar du husket å sette løker til snøklokker?
God søndag!