8. desember: Sprøstekte kongler - SDS
Jeg har alltid likt kongler, og er en ivrig samler på tur. Vanligvis er det furukongler som jeg plukker, men i det siste har jeg fått sansen for grankongler. Bare så synd at de bruker litt tid på å bli tykke og pene. Det var da jeg fant ut at sprøstekte kongler nok var det jeg trengte.
Bare se forskjellen på de sprøstekte og rett fra skogen.
Du fyller opp ei langpanne med kongler, sett ovnen på 50 grader (jeg bruker varmluft) og la dem stå i ovnen i 4-5 timer. Voila! Lubne kongler til julens dekorasjoner. Helt gratis! (Ok, jeg vet at det går strøm til oppvarming, men pytt, sann.)
Bare se forskjellen på de sprøstekte og rett fra skogen.
Du fyller opp ei langpanne med kongler, sett ovnen på 50 grader (jeg bruker varmluft) og la dem stå i ovnen i 4-5 timer. Voila! Lubne kongler til julens dekorasjoner. Helt gratis! (Ok, jeg vet at det går strøm til oppvarming, men pytt, sann.)
Og nå fikk jeg det for meg at kanskje det hadde blitt julelukt av konglene om jeg drysset kanel og kardemomme over før steiking. Kanskje noe å teste ut?
I morgen tidlig tidlig trekker jeg gaven fra Amundsen Spesial. Skynd deg hit og bli med!
7 Kommentarer:
Jeg samler også kongler, og legger de på en søppelsekk og lar de tørke.
Så fine og lubne de ble :) Aldri tørka inni steikeovnen, men tørket de på gulvet foran varmepumpa. Funka det også ;)
Finfin torsdag til deg
klem Jane
Konglene ble akkurat så fine som kongler skal være. Fyldige og perfekte til dekorasjoner.
Ønsker deg en fin førjulstid!
jøss,så smart!
alt som går an:)
Jeg pleier å legge konglene på baderomsgulvet hvor vi har varmekabler. De blir kanskje ikke såå store og heller ikke sprøstekte (hehe..) men de åpner seg en god del av det også! :)
Wow, visste jeg ikke at gikk ann! For et lurt tips! Takk for at du deler ;)
Og så må jeg også si takk for tips
ang Loyd Hotell i AMsterdam! Det virket så spennende da du fortalte om det på bloggen, at der måtte vi booke oss inn da vi var i Amster forrige helg.
Det var virkelig flott, og den enkle kadde de serverte er den beste jeg har smakt.
Takk for alle fine innlegg du har, du inspirerer og er så flink til å skrive :)
Klem Mumsi
Takk for tips - ble kjempelekre!!
Legg inn en kommentar
Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.
Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]
<< Startsiden