Vi har fortsatt litt igjen av kaka femtenåringen laget til pappas bursdag. Og jeg, jo jeg går og småplukker i den. En cm hver gang. Så føles det ikke ut som jeg har spist kake i tre dager til ende.
Tenåringen mekket mestepartn av oppskrifta selv og nå har jeg fått henne til å skrive den ned slik at dere andre også kan få dere litt søtt i februar.
Du trenger:
2 egg
1 1/2 dl sukker
150 g smeltet smør
50 g smeltet kokesjokolade
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Pisk eggedosis. Smelt smør og sjokolade i ei kjele. Bland sammen. Sikt hvetemel og bakepulver og bland det hele til en jevn deig.
Stekes på 175 grader midterst i ovnen i 20-30, kjenn etter med en strikkepinne.
Smelt 80 g sjokolade og 80 g smør i ei kjele. Tilsett 3-4 ss med karamellsaus. Hell over kaken som fremdeles står i formen. Knus peanøtter og hell over. Når kaken er avkjølt og ute av formen dekker du hele kaken med Hummingbird Bakerys sjokoladeglasur:
Du trenger:
300 g siktet melis
150 g romtemperert, usaltet smør
60 g siktet kakaopulver
300 g kald kremost
Bland melis, smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin(eller med elektrisk håndmikser) på middels hastighet. Tilsett all kremosten og kjør til det er godt blandet. Øk hastigheten, og fortsett til glasuren er lett og luftig, minst 5 min. Ikke bland for mye, da glasuren kan bli for rennende.
Tenåringen mekket mestepartn av oppskrifta selv og nå har jeg fått henne til å skrive den ned slik at dere andre også kan få dere litt søtt i februar.
Du trenger:
2 egg
1 1/2 dl sukker
150 g smeltet smør
50 g smeltet kokesjokolade
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Pisk eggedosis. Smelt smør og sjokolade i ei kjele. Bland sammen. Sikt hvetemel og bakepulver og bland det hele til en jevn deig.
Stekes på 175 grader midterst i ovnen i 20-30, kjenn etter med en strikkepinne.
Smelt 80 g sjokolade og 80 g smør i ei kjele. Tilsett 3-4 ss med karamellsaus. Hell over kaken som fremdeles står i formen. Knus peanøtter og hell over. Når kaken er avkjølt og ute av formen dekker du hele kaken med Hummingbird Bakerys sjokoladeglasur:
Du trenger:
300 g siktet melis
150 g romtemperert, usaltet smør
60 g siktet kakaopulver
300 g kald kremost
Bland melis, smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin(eller med elektrisk håndmikser) på middels hastighet. Tilsett all kremosten og kjør til det er godt blandet. Øk hastigheten, og fortsett til glasuren er lett og luftig, minst 5 min. Ikke bland for mye, da glasuren kan bli for rennende.
Åh, den kaka asså..
SvarSlett... den så så god ut!!
Litt kakekos hver dag er
godt av og til.. Jeg klarer ikke
å la en slik kake stå urørt i kjøleskapet! Hihi...
Her har jeg malet en gammel kasse
som skal få hjul og en skilt på seg! :)
Nå skal det tørkes og så gleder jeg
meg til i morgen når jeg skal montere
hjulene! :) Klarer ikke vente.. Hihi!
Nå er det kos med beina opp.
Ungene har lagt seg og nå nyter
jeg bare stillheten.. Det er godt det også.
Og.. litt blogglesing må også til! ;)
Stor klem fra Ida
:)
Den kaka såg knallgode ut:)
SvarSlettSå godt ut, og kake i februar er det vel flere som håper på;)
SvarSlettJeg er svak for sjokoladekake... Men får spare denne oppskriften til den som står i kjøleskapet er spist opp. :)
SvarSlettHerlig innlegg om tv-slaven under her! :)
Hei! Jeg bakte denne kaken til mammas bursdag i dag, og den slo virkelig an! Kjempegod :)
SvarSlett