Bær over med meg. Bloggen begynner å likne en matblogg, men siden det snart er 17. mai og jeg vet at mange fedre og mødre i vårt ganske land skal bake kake til feiring på skolen må jeg bare dele denne. Karamellkake i langpann. Søt, saftig og til å spise opp. Og lett som en plett. Og det fine er at du godt kan lage den to dager før den spises. Den blir så saftig etter en dag og to.
Karamellkake
6 kopper sukker
6 egg
6 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
6 ss karamellsaus
7 kopper hvetemel
450 gram smeltet margarin
4 kopper melk
Sukker og egge vispes lett sammen for hånd. Bland i resten til en seig røre. Ha i langpanne.
Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 30 minutter. (En kopp er ca 2 dl. Bare du bruker samme koppen på alt blir mengden rett.)
Glasur:
400 gram melis
150 gram smeltet smør
2 ss karamellsaus
4 ss kald kaffe
4 ts vaniljesukker
Bland sammen og smør på avkjølt kake.
Karamellkake
6 kopper sukker
6 egg
6 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
6 ss karamellsaus
7 kopper hvetemel
450 gram smeltet margarin
4 kopper melk
Sukker og egge vispes lett sammen for hånd. Bland i resten til en seig røre. Ha i langpanne.
Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 30 minutter. (En kopp er ca 2 dl. Bare du bruker samme koppen på alt blir mengden rett.)
Glasur:
400 gram melis
150 gram smeltet smør
2 ss karamellsaus
4 ss kald kaffe
4 ts vaniljesukker
Bland sammen og smør på avkjølt kake.
Ser helt fantastisk ut!
SvarSlettskal notere ned oppskrift med en gang.. YUMMY!!
Oh my!! Nå ble eg kakesugen her! Den MÅ prøves... :)
SvarSlettMmm, den skal jeg og prøve, takk for oppskrift! Det er foressten jeg som vil følge deg på Instgram :) fruvinorum.
SvarSlettHa en fiin søndag! Ellen
Fantastisk! Det jeg trengte:) Oppskrift på en deilig saftig langpannekake. Har fått oppdrag til 17 mai..
SvarSlettHa en fin søndag!
Tusen takk for oppskriften. Alltid kjekt å prøve noen nye langpannekake oppskrifter og denne så veldig god ut. :0)
SvarSlettHer er det 4 klasse foreldrene som må fikse 17 mai på skolen og vi må ha med 3 kaker hver, så denne skal jeg prøve! Takk for oppskrift..
SvarSlettklem
Karamellkake var en slager da jeg gikk på ungdomsskolen, bakte den ofte da.. Nå er det virkelig lenge siden sist :)
SvarSlettÅ, no redda du meg, Marie! :) skal baka til 17.mai, og har grubla veldig på oppskrift. No har eg den i boks! :D
SvarSlettklem Lina
Namnamnam, denne skal definitivt prøvast ut - i morgon! :) Den såg berre heilt fantastisk ut :)
SvarSlettTakk for oppskrift! :)
Mvh, KristiN
Hvor mye er en kopp i dine oppskrifter? 1,5 dl eller 2 del eller 2,5 dl?
SvarSlettAnja
En kopp er 2 dl hos meg, Anja.
SvarSlett