Bekranset
I dag har lillebror og jeg hatt besøk av Veronica og lillegullet. Og da må man jo kose seg litt. Jeg bakte bladkrans etter skolekjøkkenets oppskrift. Og om du ikke er bolleglad er er dette et godt alternativ til morgendagens kremboller.
Bladkrans
(1 krans)
50 g smør
2 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1/4 ts kardemomme
2 ss sukker
5 dl hvetemel
Lages som vanlig gjærdeig og forheves til dobbel størrelse. Kjevl ut et rektangel og smør på smør og strø sukker og kanel. Rull sammen og etterhev i ca. 20 minutter. Klipp mønster. Jeg klippet kun hakk på denne, men ofte klipper jeg skråhakk og bretter til hver sin side.
Strø på perlesukker og steik på 200 grader i ca 20 minutter.
Ha en strålende lørdagskveld! Jeg skal feire min førtiårige venninne! Det blir moro!
Bladkrans
(1 krans)
50 g smør
2 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1/4 ts kardemomme
2 ss sukker
5 dl hvetemel
Lages som vanlig gjærdeig og forheves til dobbel størrelse. Kjevl ut et rektangel og smør på smør og strø sukker og kanel. Rull sammen og etterhev i ca. 20 minutter. Klipp mønster. Jeg klippet kun hakk på denne, men ofte klipper jeg skråhakk og bretter til hver sin side.
Strø på perlesukker og steik på 200 grader i ca 20 minutter.
Etiketter: Interiør, Matoppskrifter
7 Kommentarer:
Vi takker for deilig kaffe og bladkrans. Faktisk den beste jeg har smakt! Morsomt å være med deg "behind the scenes" under fotograferingen;-)
Så nydelige bilder og jammen såg det knallgodt ut:)
Fine kveld til deg!
Klem fra Lillian
Mm.. Det så godt ut. Skal jammen prøve den imorgen! Lekre bilder som alltid!! Fortsatt fin helg til deg. Kaja.
ser deilig ut den der....håper du hadde en fin 40 årsfeiring :)
flott søndag til deg!
Det så deilig ut :)
Da prøvde jeg meg også på denne. Spent på resultatet :)
Slik husker jeg vi også laget på skolekjøkkenet. Og har laget krans noen ganger etter den tid også Veldig godt å fylle med både mandelfyll, vaniljekrem etd.
Til lykke med morsdag!
Klem
Legg inn en kommentar
Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.
Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]
<< Startsiden