lørdag 28. juni 2008

Paristuren som ikke ble helt som forventet

Tirsdag morgen klokka 04.30 ringte vekkerklokka. Jeg spratt opp av senga (haha, som om) og dabbet rundt i huset. Endelig var det 24. juni og eldstejenta og jeg skulle til Paris. Mannen skulle kjøre oss på flyplassen og koffertene sto nesten klare. Bare nesten. Jeg klarer aldri å ha alt tørt til avreise, så det er alltid noe som må oppi kofferten minuttene før lokket lukkes.
Vi samlet sammen pikk og pakk og endelig var vi på vei. Jeg var småkvalm og magen romlet, men hva annet kan man vente på den tiden av døgnet. Koffertene ble sjekket inn og vi var på vei til Paris, ja men jeg måtte bare en tur på toalettet først. Magen levde sitt eget liv. Fnys!
På turen ble vi servert SAS sin lekre frokost og frøkna sperret opp øynene når hennes sunn-mat-nazimamma bestilte Cola. Tenke seg til Cola før klokka sju om morgenen? Mammaen som ikke drikker brus i helgene en gang! Men Cola hjelper mot kvalme, og nå var jeg virkelig kvalm. På flyturen avla jeg toalettet to besøk og registrerte at det var store toaletter med vindu. Nå begynte det å demre for meg at medlemmene i den tusenfot eller meterklubben kanskje kan få til aktiviteter på toalettet likevel.
Mellomlanding i Oslo en time. To toalettbesøk, innbakt pizza i veska og svett mamma. Å puste i firkant ble nødvendig og jeg fikk strenge blikk av en mann som sikkert trodde at jeg var beruset tidlig om morgenen med en unge på slep.
På flyet til Paris steg kvalmen, men chips og Cola (og min datters måpende ansiktsuttrykk til mammaens kosthold) gjorde meg litt bedre. Lur som jeg var hamstret jeg cips og Cola til togturen. Og det var på togturen det begynte for alvor. Jeg svettet virkelig, følte at jeg skulle besvime og drakk Cola og vann som en gal. Vi byttet til metroen og da vi kom opp i gata der hotellet var trodde jeg skulle dø. 25 grader, full sol og jeg var våt av svette med boblende mage og en kvalme som jeg ikke hadde kjent siden yngstejenta hadde bolig i min mage. Godt det er mange benker i Paris. Jeg trengte dem de 300 metrene det var til hotellet.
Og endelig var vi på rommet. Jeg datt sammen i senga og sa til frøkna at hun kunne gjøre hva hun ville så lenge hun var på rommet. To timer med toalettbesøk, kvalme, svette (på tross av aircondition) og halvsoving gikk fort også stablet jeg meg på beina. Jeg kunne jo ikke sende 11-åringen ut i Paris alene for å kjøpe mat og stakkars frøkna kjedet seg nok veldig. Jeg gikk som en pensjonist til en skobutikk jeg visste om og lot frøkna få ta seg ut. Et par sko og noen smykker gjorde dagen for henne. Da hun fikk handle på McDonalds var hun lykkelig (jammen svarer det seg å holde stram linje i hverdagen slik at man kan glede med enkle midler når det kniper på) og Cola, juice, snop og frukt på supermarkedet toppet dagen for henne.
Min dag ble toppet av å se på henne (den store jenta mi) sitte foran vinduet å spise og kose seg selv om den første dagen ikke ble som vi hadde håpet.

img_8447-bl.JPG

Dagen etter var mye bedre. Heldigvis. Dog ikke så god at mor våget seg på toget til Versailles. Vi tok metroen noen stasjoner og endte opp ved Eifelltårnet. Heldigvis oppdaget vi franskmennenes avslappede parkliv. Det passet godt for en småsvett, men dog ikke kvalm mamma. Vi fikk også sett Notre-Dame og spist is.

img_8452-bl.JPG

img_8470-bl.JPG

img_8499-bl.JPG

Vi bodde i Le Marais-området og på vei til restaurant om kvelden måtte jeg bare vise frøkna Place des Vosges. Jeg synes at den parken er så nydelig. Paret på bildet stilte seg opp da jeg tok frem kamera. Paris har et fantastisk parkliv som passer meg godt.

img_8525-bl.JPG

img_8530-bl.JPG

Den tredje dagen var mor sjøl enda bedre, men Versailles fristet ikke. Som vi sa. Versailles er der jo neste gang vi reiser til Paris, og det er rett. Vi startet dagen med en tur på markedet rett utenfor hotellet før vi tok metroen til Triumfbuen og gikk til toppen av den. Jeg er veldig fasinert av den nye triumfbuen som ligge i La Défense, så den må jeg nok besøke neste gang. I løpet av seks timer beveget vi oss fra Triumbuen, nedover Champs Élysés, over Place de la Concorde og gjennom Jardinn des Tuileries og til Louvre. En flott tur selv i varmen. Heldigvis finnes det alltid trær å sette seg i skyggen av.

img_8540-bl.JPG

img_8545-bl.JPG

img_8576-bl.JPG

img_8589-bl.JPG

img_8627-bl.JPG

img_8642-bl.JPG

Og nå var mor sjøl virkelig kviknet til, så vi satte oss like så greit på metroen og satte kursen mot Montmartre. Der ble det litt handel for frøkna, vi fikk sett Sacré-Cæur(som jeg forøvrig synes er flottere enn Notre-Dame) også fikk vi spist litt. Siste bildet er dessverre litt kornete, men jeg bare måtte ha det med. Glasset med Sprite kostet nemlig 8 Euro!! Kan du tenke deg? Det kostet en Euro mindre enn Quichen jeg spiste samme sted.

img_8653-bl.JPG

img_8669-bl.JPG

Den fjerde dagen gikk med til litt shopping før vi måtte sette kursen mot flyplassen. Heldigvis ble hjemturen en mye bedre opplevelse og jeg fikk lest ferdig boka som jeg startet på på dag to.
Og turen er enda ikke over. Vi mangler en koffert og i den ligger en stor del av mine og frøknas sommerklær, alle toalettsakene våre, noe av de vi handlet og gavene frøkna hadde kjøpt til venninner. Heldigvis ingenting vi dør om vi ikke får tilbake, men jeg kommer til å dø litt om den prikkete favorittkjolen min aldri mer kommer hjem. Vi får håpe alt er på plass over helga.

Og tilbake til Paris skal vi, men ikke på ei stund enda, tror jeg. Dette var nemlig tredje turen på åtte måneder for min del.

Etiketter: ,

1 Kommentarer:

Klokken 29. oktober 2011 kl. 11:32 , Anonymous Fra gammel blogg sa ...

1.
Synes du er tøff som reiser på lang utenlandstur alene med barn. Jeg vet ikke om jeg hadde våget…. selv om jeg er tøff av meg. Synd du ble dårlig - godt det gikk over fort. Kvalme er absolutt det verste.
Flott bilder - takk for titten.

Kommentar av Marita — juni 28, 2008 @ 10:55 pm

2.
Åh, nå fikk jeg lyst å reise til Paris igjen. Er *ugh* 20 år siden jeg var der, så det er nok snart på tide med en ny tur.

Kommentar av Anne-Ruth — juni 28, 2008 @ 11:14 pm

3.
Utur, men fin tur likevel. Jeg har lyst å gjøre som deg, ta en unge med på storbyferie. Hos oss blir det vel eldstesønn og far først, og da tipper jeg turen vil gå til London.

Godt å ha deg hjemme igjen!

Kommentar av lises — juni 28, 2008 @ 11:16 pm

4.
Oj, så flotte bilder du har teke, trass romlande mage og svettetokter!

Høyrest skikkelig kjekt ut å ta ein tur slik med store jenta, og sikkert ein opplevelse for henne!

Håpar kofferten med gode minner og kjære kle kjem att

Kommentar av rosa — juni 28, 2008 @ 11:39 pm

5.
Tragisk med magetrøbbel sånn på reise mot det store utland!
Godt at du hadde vært “der” før sånn at du visste hvor lange avstandene og hvor parkebenker var.

Kofferter på avveie er trist, - håper at dere får den snart.
Takk for titten, og god søndag!

Kommentar av mereteveian — juni 29, 2008 @ 8:33 am

6.
Kjedelig at det ikke ble helt som ventet…
men jeg må bare si at bildene ble stilige….er virkelig flott med svart hvitt:-D

Kommentar av sipusa — juni 29, 2008 @ 9:14 am

7.
Nydelig bloggpost! Du er flink å fortelle og idéen med s/h-bilder var genial, det bidrar virkelig til å forsterke paris-følelsen; kunst, Chanel, 50-tallets gatebilder fra byen, det stilige. Når du i tillegg vet å bruke de rette virkemidlene som du gjør med linjer i perspektiv, så blir resultatet ofseleg bra. Også veldig fin lyssetting på bildet av datter ved vinduet.

Jeg skulle forøvrig gjerne vært i Paris 27. juli og sett innspurten i Tour de France! *sukksukksukk*

Kommentar av Retz — juni 29, 2008 @ 9:56 am

8.
For en opplevelse, magebesvær og Paristur med et barn Bra at alt gikk godt til slutt, og elleveåringen din var da flink mens du var syk. Tror ikke alle hadde orket å sitte på hotellrommet mens mamma sov. Nydelige bilder fra ferien også, og du skriver så levende og bra!

Kommentar av Elisabeth — juni 29, 2008 @ 10:46 am

9.
Firkantpusting! *rørt*
Og alle gode reisebrev bør inneholde dobesøk. Det er det jeg alltid har sagt.
Fine bilder!

Kommentar av Lindamac — juni 29, 2008 @ 6:59 pm

10.
Uffda! Dette hørtes ikke bra ut! Bra at du kom deg til slutt

Kommentar av Krokoline — juni 29, 2008 @ 8:16 pm

11.
Høres v-e-l-d-i-g slitsomt ut med den turen fram til hotellet! Du har imidlertid en samarbeidsvillig ung reisekamerat, skjønner jeg
Fine bilder!

Kommentar av Britt Åse — juni 29, 2008 @ 9:12 pm

12.
Huff, ikkje kjekt å vere sjuk på tur! Godt forma kom seg etterkvart! Nydelege bilete - eg var i Paris på Interrail for snart 10 år sidan og drøymer stadig om ein tur tilbake.

Ha ei fin veke!

Kommentar av Posidriv — juni 29, 2008 @ 9:33 pm

13.
Utrolig flotte bilder:0)Har aldri vært i Paris,men den byen facinerer meg…
Synd at magen din slo seg vrang,funker virkelig cola og chips mot kvalme???:0)
Ha en riktig flott uke:0)

Kommentar av magrotte — juni 29, 2008 @ 10:27 pm

14.
Heisann. No har eg rusla rundt i bloggen din ei laaaang stund, uups tida flyr fort når man koser seg. Her er det så masse spennandes å lese og så masse flotte bilder. Gubben har inntatt horisontalen foran skjermen, der Tyskland og Spania kaver for å få en ball i det andre laget sitt mål.. Er fornøgd med å få resultatet etter kampen eg da Tusen takk for titten, dette var en kjempe positiv bloggbesøkstur, og mykje bedre enn fotballkamp

Kommentar av Ronille — juni 29, 2008 @ 10:36 pm

15.
Huff og huff for en start på turen. Jammen godt at du kom deg på beina. Og de bildene var jo bare utrolig flotte!!

Kommentar av kicki — juli 2, 2008 @ 4:19 pm

 

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden