Hylleblomstsaft
Helt siden jeg første gang smakte hylleblomstsaft, i Danmark, har det vært kjærlighet ved første blikk. Fantastisk smak av sommer. Her hvor jeg bor er det mye hyll (det sies at trærne ble brukt som grenser mellom jordene som nå er bebygd) og derfor har jeg gode muligheter til å lage egen saft.
I går var Veronica fra bloggen Villa Wegner på besøk hos oss for å plukke hylleblomster. Jeg vil bare opplyse om at jeg står i stigen på tross av min høydeskrekk.
Mens mødrene hang i trærne løp barna frem og tilbake i veien. For ordens skyld, vi snakker om en blindvei med lite trafikk.
Bøtta full av hylleblomster og mine nye Birkestock.
Om du ikke er gift og går i giftetanker anbefales et slør av hylleblomster.
Hylleblomstsaft
4 sitroner
1 kg sukker
60 g sitronsyre
15 hyllebærblomsthoder
2 l kokende vann
Press saften av sitronene (denne saften skal settes i kjøleskapet til neste dag), hakk sitronskallet, ha skall, sukker, sitronsyre og hyll i en bolle, hell kokende vann over, la det stå natten over. Press skallbitene for å få ut all aromaen, tilsett sitronsaft, sil saften og fyll den på rene flasker eller i bokser for frysing. Gir ca 2,5 - 3 l saft.
Jeg fyller saften i frysebeger og fryser den i porsjoner. Da kan jeg nyte hele vinteren. Den helles selvsagt over i en pen flaske når jeg har tint den. Skal det være så skal det være.
De store barna er ikke så glad i hylleblomstsafta, men lillebror tok hele glasset på nullkommasvisj.
I går var Veronica fra bloggen Villa Wegner på besøk hos oss for å plukke hylleblomster. Jeg vil bare opplyse om at jeg står i stigen på tross av min høydeskrekk.
Mens mødrene hang i trærne løp barna frem og tilbake i veien. For ordens skyld, vi snakker om en blindvei med lite trafikk.
Bøtta full av hylleblomster og mine nye Birkestock.
Om du ikke er gift og går i giftetanker anbefales et slør av hylleblomster.
Hylleblomstsaft
4 sitroner
1 kg sukker
60 g sitronsyre
15 hyllebærblomsthoder
2 l kokende vann
Press saften av sitronene (denne saften skal settes i kjøleskapet til neste dag), hakk sitronskallet, ha skall, sukker, sitronsyre og hyll i en bolle, hell kokende vann over, la det stå natten over. Press skallbitene for å få ut all aromaen, tilsett sitronsaft, sil saften og fyll den på rene flasker eller i bokser for frysing. Gir ca 2,5 - 3 l saft.
Jeg fyller saften i frysebeger og fryser den i porsjoner. Da kan jeg nyte hele vinteren. Den helles selvsagt over i en pen flaske når jeg har tint den. Skal det være så skal det være.
Er man forelsket så er man forelsket. Flowerpot og blomstersaft.
De store barna er ikke så glad i hylleblomstsafta, men lillebror tok hele glasset på nullkommasvisj.
Pyntet med sitronmelisse.
Etiketter: hage, Hverdagsliv, Interiør, Matoppskrifter
7 Kommentarer:
Kjempekoselig dag! Nå er jeg akkurat ferdig med å få all saften min på flasker og bokser. Ble mye og kjempegodt!
Dette har jeg også lyst til å prøve! Men hylla mi brakk i romjula da Dagmar herjet her på Vestlandet. Spør om jeg må gå på slang - hehe. Kos deg med safta, lekre bilder ble det i alle fall. Klem
nam det såg og høyrtes godt ut :)
Koslige innlegg på bloggen din fru.friis.
Kjekt å lese og skrolle litt nedover når ein kjem heim fra ferie.
Flott lampe du har fått deg og, passa perfekt inn i din koslige heim.
Henriette
Fine bileter og safta såg skikkeleg forfriskande ut. Verkeleg herlege ungar:-)
Å det så deilig ut.
Må ut å lete hyll...hehe
Klem
Mmm, det ser jo bare supergodt ut! :-) Og du, den flower potlampå di; me like! Blir nesten litt forelska sjøl ;-)
Fysjamei! Det er det værste jeg har smakt !
Legg inn en kommentar
Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.
Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]
<< Startsiden