fredag 5. desember 2014

5. desember

Mens vi snakker om søtsaker. For en del år tilbake fant jeg oppskriften på de deiligste karameller. Smaker som Smørbukk, lukter nydelig og smelter på tunga. Perfekt. Disse skal vi lage på skolekjøkkenet neste uke. Kanskje du også vil prøve?



FLØTEKARAMELLER

3 dl kremfløte
250 g sukker
100 g lys sirup
50 g smør

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnt kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til massen har en farge som mysost og er tykk som grøt. Dette tar 30-60 min avhengig av grytas størrelse.

Rør av og til. Gjør en prøve ved og helle en ts. av massen i litt kaldt vann. Vannet skal forbli klart, og karamellklumpen må kunne formes til en kule. Hvis den ikke gjør det MÅ massen koke lenger.

Hell den flytende karamellmassen i en bakepapirkledd form, og la den avkjøles til romtemperatur. 

 Massen skal være ca 5-6 mm tykk.

Når den har kjølnet litt, del i ruter.

Når den er helt kald knekker du bitene fra hverandre.



Med ønsker om en søt helg!


Etiketter: ,

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden