Epler - del 2
Jeg liker godt scones. De er lette å lage, smaker godt og man kan putte det man ønsker i dem. Nå er det eplesesong og da lager vi selvsagt eplescones.
250 g hvetemel
1 ts sukker
50 g smør
1 egg
0.5 ts natron
0.5 ts bakepulver
0.5 ts salt
1 dl melk
1 raspet eple
1. Start med å kutte kjøleskapskaldt smør i terninger. Det må bli litt temperert før du kan bruke det. I mellomtiden blander du alt det tørre i en bakebolle og visper smmen egg og melk i en annen bolle.
2. Når smøret har kjølnet litt har du det over i bollen med melblandingen og smuldrer sammen med hendene.
3. Når du har blandet ut alt smøret tilsetter du eggeblandingen og rører til alt er blandet med en slikkepott.
4. Skrell og rasp eple på et rivjern og klem ut væsken i det raspa eplet før du tilsetter det i røren. Lag seks scones og steik i 12-15 minutter på 230 grader.
250 g hvetemel
1 ts sukker
50 g smør
1 egg
0.5 ts natron
0.5 ts bakepulver
0.5 ts salt
1 dl melk
1 raspet eple
1. Start med å kutte kjøleskapskaldt smør i terninger. Det må bli litt temperert før du kan bruke det. I mellomtiden blander du alt det tørre i en bakebolle og visper smmen egg og melk i en annen bolle.
2. Når smøret har kjølnet litt har du det over i bollen med melblandingen og smuldrer sammen med hendene.
3. Når du har blandet ut alt smøret tilsetter du eggeblandingen og rører til alt er blandet med en slikkepott.
4. Skrell og rasp eple på et rivjern og klem ut væsken i det raspa eplet før du tilsetter det i røren. Lag seks scones og steik i 12-15 minutter på 230 grader.
Etiketter: Matoppskrifter
0 Kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.
Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]
<< Startsiden