onsdag 4. mars 2015

Å dekke et festbord

Når vi har kommet til februar-mars skjer det samme hvert år. Søkeordene som leder til bloggen min innholder konfirmasjon, dekke konfirmasjonsbord, jentekonfirmasjon eller guttekonfirmasjon. Selv skal jeg ikke ha konfirmasjon igjen på noen år, men jeg vil gjerne dele mine beste konfirmasjonstips med dere. Og det helt uten å at det koster skjorta med hensyn til ting du må kjøpe inn.

Vi er så heldige at vi kan ha store feiringer hjemme. Vi har et bord med plass til over tjue og vi investerte i noen gode, pene, hvite duker da yngste ble døpt i 2011. Tar man godt vare på dem varer de i genrasjoner. Om du ikke har mulighet til å invester i duker selger jysk bomullsstoff i femmeterruller. Både hvitt og andre farger. Jeg har brukt dem en del også.


Det første jeg gjør når vi skal planlegge et konfirmasjonsbord er å høre med konfirmanten. Hva vil h*n ha? Fargeønsker? Har konfirmanten en hobby som kan brukes som ramme? Et favorittfotball-lag? De aller fleste konfirmanter har et fargeønske. Mine to konfirmanter hadde henholdsvis rosa og grønt som sine ønsker. Husk å få presisert om det er en spesiell nyanse de tenker på før serviettene blir innkjøpt. Jeg sjekker alltid rimelige foretninger før jeg drar til spesialbutikkene. Man kan faktisk finne serviettene på Søstrene Grene eller Nille, og jeg har i alle fall nok å bruke penger på om jeg ikke skal betale mer enn jeg må for utstyret. 

Jeg vet at ikke alle har like mange stoler som meg. Lån av naboen eller andre og spre dem utover.

Når det gjelder lys feires jo de fleste konfirmasjoner på dagtid og som regel i den lyse tiden. Både i mai og september er det fine lysforhold. Vi har likevel valgt å ha levende lys. Det setter en ekstra spiss på stemningen. Lysene som vi har brukt i våre konfirmasjoner er kjøpt hos Nille. Når de har hatt tilbud på kubbelys. Igjen, penger å spare.

Glassene kan kjøpes hos f. eks Søstrene Grene. Dymomaskin hos Clas ohlson.

Når dekker til festbord er det alltid hyggelig å ha bordkort. Om konfirmanten selv er fingernem kan h*n jo lage selv. Jeg husker at jeg laget krydderbuketter som bordkort til min konfirmasjon på slutten av åttitallet. Helt in den gang da. Eldste hadde en visjon om sukkertøykrukker og brukte tid på å finne både krukker og godteri. Fargekoordinert. Men man kan også fylle dem med hjemmelaget godteri eller konfirmantens favorittgodteri. nummer to hadde ingen ønsker, så da valgte vi noe enkelt. Minikritt-tavler fra Panduro. Våre hadde klyper, men jeg ser at Panduro har noe liknende i sortimentet nå. Du kan også lage selv med kartong og tavlemaling eler klistremerker som man kan skrive på. Finnes blant annet hos Søstrene Grene.

Skriv pent på bordkortene med krittblyant.

Har du vårkonfirmant er det utrolig vakkert å dekke med hvitveis. Stemorsblomster i små kopper eller glass (med mold) er også fint. Begge deler er også rimelig. Om du leter etter blå eller sorte blomster er stemorsblomster et godt alternativ. Til den rosa konfirmasjonen handlet vi blomster hos Mestergrønn, da det var de som hadde de nyansene vi ønsket. Husk å kjøpe noen dager på forhånd slik at de får sprunget ut til den store dagen. De oransje blomstene ble bestilt i en lokal blomsterbutikk for å være sikker på at vi fikk tak i oransje. 


Til det rosa bordet brukte vi en kombinasjon av blomsterglass fra Bloomingville, olivenglass og loppisglass. Godteriet lå i skåler som enten er arvet eller fra brukten. Om du vil sette et personlig preg på bordet anbefaler jeg en tur i bruktbutikken. Det er utrolig mye flott å kjøpe der. Også så billig!

Strø sjokoladefotballer fra Nille utover bordet tilden fotballfrelste. 

De oransje blomstene stod enten i Danmarksglass (danskenes svar på Norgesglass kjøpt på loppis i Danmark) eller i grønne vaser fra Søstrene Grene. 


Jeg er av den oppfatning at kransekake hører med på et festbord. Den rosa konfirmanten ville ikke ha kransekake og pyntet sin med rosa hglasur, lovehearts og en rose.

Serviettholderene er laget av papir og trefotballer fra Panduro.

Til han som hadde fotballtema ble det den store pokalen på toppen (kjøpt i lekebutikken), skjokoladefotballer fra Nille på fatet og mer klassisk med smellbongbonger på selve kaka.

Når det gjleder servietter finnes det tusen måter å brette dem på. Både med og uten serviettholder. Vi valgte serviettholdere til fotballtema. Søk på napkin folding så vil en ny verden åpne seg. You tube har oppskrifter på meste.

Husk at det gjør ingen ting om du ikke har like glass til alle. Dekk med det du har eller lån av familie og venner. Jeg har for eksempel lånt ut blomsterglass og telysholdere ved mange anledninger. Du kjenner sikkert noen som samler på slikt, du også. Og har du sølvbestikk er dette anledningen å ta det frem. Vi har kun til tolv, men supplerer med stålbestikket fra Stelton.

Lurer du på noe er det bare å ta kontakt. Jeg tar også pynte oppdrag på Haugalandet om du synes jobben blir for stor selv. 


For ordens skyld, jeg er ikke sponset av noen av de nevnte forhandlerene.Etiketter: , ,

2 Kommentarer:

Klokken 4. mars 2015 kl. 17:21 , Blogger Unknown sa ...

Mange fine ideer:)
Her er vi ferdige med konfirmasjoner, så neste gang er jeg bare gjest :)
Men enig med deg, invister i noen gode hvite duker, de får du garantert bruk for igjen :)

Ha en fin fin dag!

 
Klokken 16. mars 2015 kl. 22:26 , Anonymous Anonym sa ...

Det var nydelige bord!! Her fikk jeg ideer til neste konfirmant i huset! Takk:-)

 

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen! Det setter jeg stor pris på.

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden